Női fórum

A Női Esélyegyenlőségi Civil Csoport júniusi műhelymunkája

A Női Esélyegyenlőségi Civil Csoport, 2014.06.24.-én tartotta a havi rendszerességgel ülésező fórumát. A szervezetek képviselőiből álló, jelenlévő 26 fős társaság, ezúttal is érdekes és aktuális témákról egyeztetett. 

A meghívott szakmai előadó Újvári Andrea volt, a Varázskert Baba Mama Ház Zuglói Gyermekközpont vezetője, aki az általa professzionálisan működtetett „Szupernagyi-Nagymamapótló” szolgálatot mutatta be. A korábbi női fórumokon vetődött fel az egri „Pótnagyi-szolgálat” kiépítése, amelyhez illeszkedett a szakmai előadás. Az előadótól megtudtuk, hogy a „Pótnagyi-szolgálat” kiépítéséhez közösségi oldal létrehozása szükséges. A szolgálatra alkalmas személyek kiválasztása álláskeresési kérdőív kitöltésével kezdődik, majd egynapos képzést követően kerülnek kiajánlásra a családokhoz, gyermekekhez. A tréning elemei között szerepelnek gondozási ismeretek, versek, mondókák tanulása, játékok alkalmazása, és kommunikációs gyakorlatok. Mindezt ingyenesen végzik. A szervezők meghatározták a legjobb „Szupernyagyi” kritériumát, aki nem más, mint a magas érzelmi intelligenciával rendelkező személy. Külsőségekben is próbálják a „Szupernagyi - Nagymamapótló” szolgálat tagjait közösségé szervezni, havi találkozók keretében és egyforma házi-kötények viselésével. A szolgálat vezetője elmondta, hogy szeretnék, ha országos hálózattá szerveződnének. Egy kecskeméti szervezettel karöltve, már elindult egy partnerségi együttműködés. Bővebb információ a szervezetről: www.babamamahaz.hu/szupernagyi-szolgalat.hu

Címke: 

A Női Esélyegyenlőségi Civil Csoport májusi műhelymunkája

A Női Esélyegyenlőségi Civil Csoport, havonta megrendezésre kerülő fórumát, 2014.05.27. én tartotta az Egri Civil Házban. A nők élethelyzetét segíteni szándékozó ülésen, kiemelt témaként szerepelt a „Nőnek lenni-nőként tenni” elnevezésű pályázat programjának véglegesítése a „Nagyi-szolgálat” kiépítésének módszertani lehetősége és a város Esélyegyenlőségi Tervének megvalósításához kapcsolódó internetes honlap bemutatása. Egyeztetésre került egy önkéntes akció szervezésének programja is.

Címke: 

A Női Esélyegyenlőségi Civil Csoport áprilisi műhelymunkája

2014.04.29-én az Egri Civil Házban folytatódott tovább a Női Esélyegyenlőségi Civil Csoport műhelymunkája. A nők életét segíteni szándékozó tanácskozáson 34 fő vett részt, akik ezúttal „Család és karrier- egyéni stratégiák és társadalmi környezet” téma mentén egy interaktív beszélgetésen vettek részt.

Címke: 

MEGHÍVÓ - A Női Esélyegyenlőségi Civil Csoport áprilisi műhelymunkájára

Szeretettel meghívjuk a Női Esélyegyenlőségi Civil Csoport következő műhelymunkájára, melynek Helye: Egri Civil Ház (Eger, Bajcsy-Zsilinszky utca 9.) Ideje: 2014. április 29. (kedd) 15.00 óra.

Tervezett program:

  1. Család és karrier - egyéni stratégiák és társadalmi környezet téma mentén beszélgetés

Felkért témavezető: Kánya Kinga, JÓL-LÉT Alapítvány, Budapest

Címke: 

A Női Esélyegyenlőségi Civil Csoport januári műhelymunkája

A „Civil Érték” Közhasznú Egyesület kezdeményezésére 2014. január 21-én az Egri Civil Házban találkoztak a város lakosságát segítő női szervezetek.

A fórumon jelen lévő 43 szervezet képviselői bemutatkozásából kiderült, hogy sokféle és sokszínű tevékenységet végeznek, de abban közös a szándékuk, hogy fontosnak tartják a nők helyzetének fókuszba kerülését, s szeretnének együttműködni a nők élethelyzetének javítása érdekében, ami magába foglalja a foglalkoztatás, érdekérvényesítés, esélyegyenlőség valamint, a szabadidő és közösségi szolgáltatások területét is.

Subscribe to RSS - Női fórum