Munkaerő-piac

GYAKORLATI KISOKOS a „gyed extrához”

A „gyed extra” a gyermekgondozási díjra (továbbiakban: gyed) vonatkozóan 4 fő rendelkezést tartalmaz. Ebben a tájékoztatóban ahhoz kívánunk segítséget nyújtani, hogy minden kismama megtalálja a rendelkezések közül azt, ami rá vonatkozik. Azok a tudnivalók is ismertetésre kerülnek, hogy kinek, milyen nyomtatványon, és hová kell benyújtania a kérelmét.

Munkahelyvédelmi Akcióterv tájékoztató

Tájékoztató az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló 2011. évi CLVI. törvény alapján a Munkahelyvédelmi Akcióterv kedvezményeiről:

http://jol-let.com/cegeknek/munkahelyvedelmi-akcioterv-tajekoztato/

Még több lehetőség a nők 40 plusz programban

Módosul „A nők 40 év szolgálati jogviszonyának megszerzésének elősegítése” program feltételrendszere. 2014. január 1-jétől szélesedik azoknak a nőknek a köre, akik igénybe vehetik a nyugdíjba vonulás előtti időszakra vonatkozó kedvezményeket.
A program meghirdetésekor azok a nők tartoztak a célcsoportba, akik legalább 39 év jogosultsági idővel rendelkeztek, és legalább fél éve álláskeresőként szerepeltek a munkaügyi nyilvántartásban. A belépésre 2013. december 31-ig volt lehetőség.

Munkaerő-piaci műhely konferencia

Pécs, 2013.11.20.

Az Országos KID Egyesület (OKIDE) 2008 óta minden évben megrendezi a „Munkaerő-piaci Műhely” országos konferenciát. Az idei rendezvény témája: a "Munkaerő-piaci trendek, fejlesztési lehetőségek a 2014-2020-as tervezési ciklusban". Meghívottak voltak a humán szolgáltatások területén tevékenykedő civil és állami szervezetek, valamint foglalkoztatásban érdekelt cégek. Lehetőségünk nyílt a következő időszakra való felkészüléssel kapcsolatos tervek áttekintésére, a munkaerő-piaci trendek, fejlesztési lehetőségek megismerésére. Szervezetünk, - mint e területtel nemrégiben foglalkozó szervezet -, a kapcsolatépítésen és hasznos információkon túl a helyi kiállító szervezetektől nagyon sok szakmai, módszertani anyagot, kiadványt is hozott, melyekből sok ötletet és jó gyakorlatot meríthetünk további munkánkhoz.

NÓRA-HÁLÓ, Heves megyében

Pályázatot nyújtottunk be a JÓL-LÉT Alapítványhoz „A gender tudatos munkaerő-piaci tanácsadó hálózat tudástranszferrel" című projektje keretében kiírt együttműködési felhívásra. A fővárosi hatókörű alapítvány most induló projektjével a gender-tudatosság fejlesztését célozza meg a nők érdekében.

A Nóra-háló projekt célja egy 10 régióra kiterjedő munkaerő-piaci és anti-diszkriminációs tanácsadói hálózat létrehozása. Kialakításával 5000 nő számára nyújtanak munkaerő-piaci és anti-diszkriminációs tanácsadást.

Subscribe to RSS - Munkaerő-piac