Hétköznapi hősnőink

"Büszkék vagyunk rájuk" - "Hétköznapi hősnőink" aktív nők a helyi közösségekben. Monográfiák, portrék bemutatása, olyan egri lányokról, asszonyokról, akik a hétköznapokban kis közösségeik aktív alakítói. Az elkövetkezendő évben, minden hónapban megismerhetünk egy-egy egri nőt, aki mintául szolgálhat a sikeres családi- és közösségi élet összeegyeztetésében.

Augusztusi Hősnőnk: Mihalik Istvánné Erzsike

…és a kitartó szeretete…

Jelenleg az Agria Humán Kft. alkalmazásában áll, mint csökkent munkaképességű munkavállaló, de a lelkesedése annál nagyobb. A munkahelyén hamar kiderült, hogy milyen jól bánik a fogyatékos emberekkel, így nevezték ki csoportvezetőnek.  Nem véletlen a fogyatékos emberek iránti érzékenysége, hiszen 24 évig közöttük töltötte munkanapjait.    

Nagy érzékenység jellemez, amikor a fogyatékos emberek helyzete kerül szóba…

Júliusi Hősnőnk: Erdélyi Albertné, Ági

…az egyik Egri Folt-tündér, aki táncol, sportol, és összevarrja a világot..

Az Egri Folt-Tündérek Egyesület tagja megalakulásuktól, 2005-től. Egy civil szervezet, melynek sokféle célja van Eger életének színesítése szempontjából. Kiemelkedő közösségi programjuk a minden évben a nyár utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő foltvarrók országos hétvégéje.  

Miről szól ez a hétvége?

Júniusi Hősnőnk: Szente Edina

Életvidám, energikus és folyton mosolyog….

…Igen, de szerencsés géneket kaptam és valószínűleg kiskoromban sokat mosolyogtak rám, ami bennem azóta is megmaradt. A pszichológia elméleteiben alaposan elmélyedtem, így az előző megállapításomnak tudományos alapjai is vannak.

Hogyan kapcsolódtál be a civil élet vérkeringésébe?

Májusi Hősnőnk: Haász Tamásné Magdi

"Ismerje meg mindenki a vidéket, mert magyar kincs

A vidékszeretetét falusi származása erősítette és élteti jelenleg is.  A Heves Megyei Falusi Turizmus Egyesület alapítója és elnöke. Életpályája bizonyítja, hogy kis faluból elszármazva is lehet karriert építeni és milyen csodálatos dolog az, amikor a munka egyben a hobbija is. Visznek településről indulunk Magdival a képzeletbeli körútra, amelyen elénk tárul életpályája és civil aktivitása.     

Áprilisi Hősnőnk: Prokaj Lászlóné Magdika

…aki odafigyel a körülötte élők igényeire, vágyaira

Márciusi Hősnőnk: Kassai Zita

Egyetemista korában közgazdaságtant tanult, de az emberközpontú szakok és a környezetgazdálkodás, környezetvédelem ragadták meg. Egy előadás során találkozott azokkal a kérdésekkel, amelyek minden fiatalt érdekelhetnek, „Ki vagyok én, mi a feladatom a világban?” és ehhez hasonló kérdések. A filozófia felé kezdett fordulni, és így talált rá az Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesületre.

Hétköznapi hősnőink sorozatunkon belül, márciusban Kassai Zitával készítettünk interjút, amely teljes egészében megtalálható, a lenti csatolmányban.

Februári Hősnőnk: Radics Istvánné Erzsike

…aki arra a legbüszkébb, hogy érdemben segítheti a fogyatékos emberek életét…

Januári Hősnőnk: Jánosi Ildikó

… aki fodrász vállalkozóként 36 éve szépíti városunk hölgyeit, s oktatja a szakma tanulóit. Az Egri Kézműves Kamara alapító tagjaként szívügye a szakképzés, a felkészült  utánpótlás biztosítása. 2010-től az Egri IPOSZ  alelnöke. A szakmunkás képzés és felnőttképzés fejlesztése mellett fontosnak tartja, hogy újra elismert és megbecsült legyen minden szakma.

Decemberi Hősnőnk: Dienes Sándorné Marika

...”Agronómus szakemberből lett civil éllovas”...

Szakmai pályafutását mezőgazdászként kezdte Vácott, majd a Tolnaszigeti Állami gazdaságban termelésirányító. Itt került kapcsolatba az emberek irányításával.  A mátravidéki Fémművekig vett az útja, ahol osztályvezető helyettesként a munkások jólétéért fáradozott. Innen már csak egy lépés volt a Vasas Szakszervezet megyei szervezői feladat vállalása. Ezek az állomások voltak szükségesek ahhoz, hogy az évtizedek óta tartó közösségi munkáját magas színvonalon működtesse.

Novemberi Hősnőnk: Kissné Bartos Erika

….„Aki lélekhidat épít az autisták világához”…

Magyar-angol szakos tanár és szakfordító. Szakmai karrierje autista gyermeke születése után más megvilágításba került. A nehézségekkel együtt boldog, kiegyensúlyozott és sikeres. Háttere a család és naprakész szakmai tudása.

Hétköznapi hősnőink sorozatunkon belül, novemberben Kissné Bartos Erikát mutattjuk be olvasóinknak. A vele készített interjú megtalálható, a lenti csatolmányban.

Oldalak

Subscribe to RSS - Hétköznapi hősnőink